Industrielektrikeren implementerer specialløsninger til dig og dit firma

industrielektriker

De fleste har haft en elektriker på besøg, når der har skulle sættes stikkontakter eller lys op i hjemmet. Elektrikerarbejde er alsidigt og kan bestå af mange forskellige funktioner. Der findes også en overbygning til elektrikeruddannelsen, som hedder industrielektriker, og det tager fire et halvt år at gennemføre specialet om industrielektriker, mens en elektrikeruddannelse tager fire år. Læs med og find ud af, hvordan en industrielektriker kan komme dig eller dit firma til nytte.

Industrielektriker vs. almindelig elektriker

Det er vigtigt at kunne skelne, hvad der adskiller en elektriker fra en industrielektriker. Det, der først og fremmest karakteriserer en industrielektrikers arbejde er, at han beskæftiger sig med at lave styresystemer til anlæg. Industrielektrikeren udtænker en praktisk løsning og laver et system herefter. Dertil kommer industrielektrikeren også til at fungere som reparatør af de styresystemer, han har implementeret. Elektrikerens opgave er derimod at sætte systemet op, selvom industrielektrikeren også kan finde ud af at montere systemet.

Industrielektrikeren i industri- og byggebranchen

Maskin- og industriværksteder kan drage stor nytte af industrielektrikeren. Måske har dit firma eller værksted en eller flere selvkørende maskiner, hvilket f.eks. kunne være en CNC-maskine. Hvis din maskine ikke allerede har indbygget en automatisk stopklods, kan industrielektrikeren løse dette for dig. Den automatiske stopklods har i første hånd funktion til at forhindre personskader. Derudover er det en fordel at have en automatisk stopklods, hvis man kan se, at der er gået noget galt i programmeringen og maskinen kører efter forkerte mål eller lignende, hvor man hurtigt kan træde ind og stoppe processen. En anden løsning der kunne komme fra en industrielektriker, er at lave et styringssystem til en automatisk port, hvilket sparer dig og dit firma tid ved levering af materialer.

Det handler om at finde en praktisk løsning. Tænk dine arbejdsprocesser igennem og overvej, om der er nogle områder, hvorpå der kunne optimeres for at du sparer tid og ressourcer. Kontakt et industrielektriker firma og kom frem til din nye løsning.

Specialløsninger til både firmaer og privatpersoner

Firmaer, også uden for industriindustrien, eller butikker kan også drage fordel af industrielektrikerens specialløsninger. F.eks. kunne der være behov for opsætning af en centralstyring af lys og ventilation, som automatisk slukker og tænder ved åbning og lukning i et større firma. Hertil kunne også være behov for installation af overvågningssystemer, tyverisikringer m.m. Som sagt vil en industrielektriker ikke blot kunne sætte et system op, men også udtænke mekanikken bag selve systemet, hvilket gør, at det kan tilpasses efter kundens behov.

Med en solid teknisk baggrundsviden, kan en industriteknikker hjælpe med at lave specialløsninger tilpasset specifikke steder – og mulighederne er utallige for praktiske og holdbare løsninger. Har du som privatperson f.eks. et særligt behov, udtænker industriteknikeren løsningen hertil. Det kunne være du har brug for nogle automatiske mekanismer i dit hjem.

Har man f.eks. et handicap, hvor manuel betjening giver vanskeligheder, kan det være til stor nytte at have et automatisk system, der reagerer på en bevægelse, lyd m.m. Derudover kan industrielektrikeren også udføre almindelige elektrikeropgaver, såsom at sætte tyverisikring, lysinstallationer m.m. op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *