Hold øje med likviditeten

Er du virksomhedsejer, eller går du med en iværksætter i maven og en drøm om at starte din egen virksomhed? Så ved du med garanti allerede, hvor vigtigt det er for en virksomhed, at den har en god likviditet. Men ved du i virkeligheden helt, hvor vigtigt det er, at man holder øje med sine likvide beholdninger? Hvis en virksomhed har en god likviditet, betyder det, at virksomheden skal kunne betaler alle sine forventede udgifter – og gerne lidt til. Det er vigtigt, at der er likviditet nok i virksomheden til at dække uforudsete omkostninger og udgifter.

Hvis ikke likviditeten er god nok til dette, kan det have ganske fatale konsekvenser for virksomheden, der i sidste ende kan være nødt til at lukke. Som virksomhedsejer er det et af de værste scenarier overhovedet, hvorfor det også kun kan understreges, hvor vigtigt det er at holde øje med sin likviditet. Hvis man holder øje med sin likviditet, kan man forhindre en katastrofe fra at ske – man kan nemlig nemmere forudse, hvornår eller hvorfor man kommer til at mangle likvider. Og hvis man har et indblik heri, er det lettere at løse problemet. Herunder kan du læse om, hvad du kan gøre, hvis du oplever, at din virksomhed har likviditetsproblemer.

Kan du selv indskyde kapital?

Det første, du kan undersøge, er, om du selv har mulighed for at indskyde kapital i virksomheden. Har du en opsparing eller nogle penge på en konto, du kan undvære? Så skal du måske overveje at overføre dem til virksomhedens konto, så de kan fungere som likvider. Kapitalindsprøjtningen kan fungere som et lån, så du kan få dine egne penge tilbage, når virksomheden giver et større afkast, og du har løst likvidproblemerne.

Inden du selv laver en kapitalindsprøjtning skal du overveje nøje, om du kan undvære pengene – der er en risiko for, at du ikke får dem igen, hvis du mister din virksomhed.

Lån penge online eller i banken

Hvis du mangler likvider, kan du optage et lån. Et lån er en hurtig måde at indskyde kapital i en virksomhed på. Du kan søge om at optage et lån i banken, eller du kan søge om at optage et lån online. Uanset hvad skal du være sikker på, at du kan betale pengene tilbage – hvorfor du skal være sikker på, at din virksomhed vil give afkast. Hvis ikke du er sikker, kan det blive dyrt. At låne penge til at øge den likvide beholdning ses ofte, og det er altså ikke usædvanligt.

Du kan eksempelvis finde et forbrugslån online – denne type lån er især fordelagtig, hvis du har brug for pengene i en fart.

Læg dine lån om

Hvis du har lån i virksomheden, kan du forsøge at lægge disse lån om for at øge din likvide beholdning. Hvis du lægger lånene om og sparer penge, vil de penge, du har sparet, gælde som likvider; hvis du sparer 10.000 kroner ved en omlægning, vil du forbedre din likviditet med 10.000 kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *