2 vigtige startuptips til iværksættere og selvstændige

Går du med drømmen om at skabe dit eget? Blive din egen chef og springe ud i din gode idé med liv og sjæl? Med årene er det blevet mere og mere moderne at satse hele butikken på at starte som iværksætter eller selvstændig erhvervsdrivende. Alle med handlekraft, arbejdsomhed og et stærkt drive kan nemlig lykkes med en god idé – også selvom der ikke står en formue på kontoen. Uanset om du har en innovativ idé og drømmer om at skabe en millionforretning, eller du blot ønsker at blive franchisetager eller skabe din egen webshop, er der en række ting, du skal vide fra start.

Foruden finansiering, idéudvikling, eksekvering og eventuel dialog med en investor, er der nemlig én ting, du skal udvikle fra begyndelsen: en stærk online platform.

Hvis du opretter en hjemmeside fra start og markedsfører dit produkt eller virksomhed online, opnår du nemlig større synlighed på nettet. Det koster ikke alverden – hos DanDomain A/S kan du eksempelvis komme i gang med en billig serverløsning – læs mere på https://www.dandomain.dk/it-hosting/webhosting/servere.

I dag er det utrolig vigtigt, at potentielle kunder og samarbejdspartnere kan finde din forretning på nettet, og derfor skal du selvfølgelig gøre dette muligt. På den måde kan kunder finde din virksomhed med en Google-søgning, og potentielle købere kan blive opmærksom på dit firma via f.eks. Facebook eller Instagram. Med en stærk platform på nettet kommer du altså godt fra start markedsføringsmæssigt, hvilket er et must for alle selvstændige.

Inden du kaster dig ud i ”projekt hjemmeside”, er der dog en række ting, du skal vide. Derfor guider vi dig med to vigtige startuptips, så du kan komme godt i gang med at skabe en stærk visuel identitet online.

Vælg den rigtige platform for din virksomhed

Når man skal udvikle en hjemmeside, er det ikke underordnet, hvilken platform og CMS-system man vælger. Alt afhængigt af hvad formålet med din hjemmeside er, og om den skal kunne integrere et betalingssystem, er der nemlig flere forskellige løsninger. Hvis du f.eks. vil gå selvstændig med en webshop, er det alfa og omega, at du vælger en platform, som er optimal til online shopping. Det betyder blandt andet, at dine produktbilleder skal tage sig bedst muligt ud, og at du vælger det rette betalingssystem afhængigt af, hvem dine kunder er. Det mest populære CMS i verden er WordPress, som kan bruges af både store og små hjemmesider og webshops.

Vælg den rette hostingløsning 

Valg af hostingudbyder kan være vanskeligt – såvel i relation til de mange udbydere, men også ift. det konkrete behov. Der findes en lang række virksomheder, der alle lover høj oppetid, stabile servere og lave priser. Herfra anbefaler vi dog, at du vælger et dansk firma med minimum et par år på bagen. På denne måde undgår du den usikkerhed, der trods alt er forbundet med at vælge et helt nyopstartet firma. Sørg desuden for at være bevidst om dine behov. Det kan hurtigt blive en dyr løsning at vælge et for stort webhotel, men på den anden side risikerer du ligeledes at hæmme din hjemmeside, hvis du går på kompromis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *