Sådan vælger du den rigtige varmepumpe til boligen

En varmepumpe er en god løsning for dig som bor i en bolig med varmekilder eller naturgas. Med den rigtige varmepumpe kan du skabe et mere miljøvenligt og prisbesparende alternativ. Læs med, og bliv klogere på hvilken varmepumpe du bør vælge. 

Find ud af dine behov 

Det første og vigtigste step for at finde den rette varmepumpe er først og fremmest at gøre op med dig selv hvilke behov du ønsker afdækket. Overordnet skelner man mellem to forskellige varmepumper heraf luft til luft eller luft til vand varmepumpen. Panasonic luft til vand har flere elementer inkorporeret så du er sikker på at få en driftssikker og billig løsning. Størrelsen på din bolig og hvorvidt der er tale om et sommerhus, fritidshus eller en mindre bolig kan også have betydning for dit valg. 

Luft til vand / luft til luft varmepumpe 

For begge varmepumper gør det sig gældende at det er en langt mere økonomisk og bæredygtig løsning frem for en el radiator eller brændeovn. Den store forskel ligger i, at en luft til luft varmepumpe udelukkende fokuserer på at skabe varmt luft til boligen hvorimod en luft til vand varmepumpe også opvarmer dit brugsvand. Luft til vand varmepumpen egner sig derfor særligt godt til helårsboliger eller større huse der er beboede i længere perioder af gangen. 

Undersøg prisniveauet 

Prisen afhænger meget af hvilken type varmepumpe du vælger og hvor mange kvadratmeter den forventes at kunne opvarme. En god ide er derfor at undersøge forskellige forhandler forinden for at høre deres cirkapris i forhold til de mål som varmepumpen skal udgøre. En varmepumpe kan måske fremgå som en stor startinvestering men hurtigt vil du opleve hvor store månedlige besparelser du kan gøre. En varmepumpe er derfor en god langsigtet investering til dig som værner om miljøet og har økonomien for øje. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *