Mobilt kontor? – sådan passer du bedre på dine data

Det er blevet yderst populært at arbejde hjemmefra på computeren. Mange mennesker har dog arbejdet med sig lige meget, hvor de er i verden. Når man arbejder fra sin computer når man er på farten er der dog lige nogle sikkerhedsforanstaltninger, som man bør være opmærksom på. Hvis du er ansat i en virksomhed, så kan det være du har en sikkerhedspakke inkluderet, men hvis du er selvstændig og ikke har, så bør du læse med her.  

Mobilt arbejde, hvor man kan tage sin bærbare med sig overalt, kommer med mange fordele. Det kan både spare på ressourcer og tid. En anden kæmpe fordel er også, at man ikke er bundet til et bestemt sted, og mere eller mindre kan være lige præcis, hvor man har lyst.  

Et mobilt arbejde som dette, passer godt til dem, som godt kan lide forandring. Men selvom man har friheden i at kunne flytte sig, så er arbejde stadig arbejde. Det kan betyde, at der på computeren er vigtige eller fortroligt data, som er meget følsomt. Det er derfor ingens interesse, at der sker disse oplysninger noget.  

Sikkerhed på din bærbar – overalt 

Det er yderst vigtigt at beskytte ens computer mod uvedkommende, som gerne vil have fat i ens oplysninger. Dette gælder både privatpersoner og virksomheder. På en computer kan der ligge rigtigt mange personlige data, som ikke skal deles med andre.  

Når man bruger offentligt netværk, så er der en potentiel risiko på at cyber kriminelle kan få fingre i data, som ligger på din computer. Det er her at en VPN kan beskytte din computer. Læs mere om vpn her, og bliv klogere på, hvorfor det er så vigtigt for dig at få for at beskytte dine data. Når du bruger ’åbne’ Wi-Fis, så kan en VPN skabe en slags sikker tunnel, sådan at du er mere beskyttet i din færden og med dine data.  

Det er desuden også vigtigt at beskytte sin computer med et antivirus program, udover VPN. Selvom man kan anskaffe sig programmer som kan gøre computeren sikker, er det også vigtigt at bruge sin sunde fornuft. For eksempel er det en rigtig god idé at tænke over, hvilke passwords man bruger/opretter. De bør nemlig ikke være for lette at gennemskue. Derudover er det også en god idé at tænke over, hvad man generelt deler når man bruger internettet. Der findes desværre mange cyber kriminelle som gerne vil have fingre i personlige oplysninger.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *