Indret det perfekte arbejdsværelse

Er du én af de mange danskere, som nyder friheden ved at have kontor inden for hjemmets rammer i stedet for at møde fra 8 til 16 i et kontorfællesskab? Så oplever du måske også de udfordringer, der kan være ved at have hjemmekontor. Der kan nemlig være mange forstyrrende elementer i hjemmet, som ikke er at finde på fælleskontorer. Mange ting kan stjæle din opmærksomhed: Hunden, der gør, postbuddet, som ringer på med en pakke eller en ekstra kaffepause, som du ellers ikke havde holdt, hvis chefen kiggede dig over skulderen. At have kontor i hjemmet kræver disciplin og fokus, men ved at opstille de bedste fysiske rammer for din arbejdsdag, vil det i sidste ende også smitte af på din arbejdsmoral.

Flygt fra distraktionerne

Når du skal finde det perfekte spot eller rum til dit kommende kontor, er det vigtigt, at du identificerer de ting, som stjæler dit fokus i løbet af dagen, og fysisk flytter dig fra dem. Har du svært ved at holde dig fra fjernsynet, så flyt kontoret hen i den anden ende af huset. Ligeledes, hvis din nabo mod højre er en byggeplads, så placér dit arbejdsværelse i modsatte del af huset. Ved at træffe bevidste valg og klargøre over for dig selv, hvad der fjerner din koncentration, kan du optimere din arbejdsdag gevaldigt.

Et andet godt råd er at indrette dit kontor efter lyset. Jo lysere rummet er, jo friskere vil du føle dig. Omvendt vil et dunkelt rum gøre dig sløv og få dig til et rende efter en kop kaffe endnu oftere.

Komfort frem for alt

Hvis du er en af dem, som har behov for et kontor i hjemmet, tyder noget på, at dit arbejde kræver, at du befinder dig foran det blå lys fra en computerskærm en stor del af din arbejdsdag. Et stillesiddende arbejde går ofte ud over arbejdsmiljøet. Du har større risiko for rygsmerter, og du har måske svært ved at nå op på de 10.000 anbefalede skridt om dagen.

Men med den rette indretning kan du komme nogle af disse problematikker til livs. Størstedelen af din dag befinder du dig siddende på en kontorstol. Det er derfor alfa og omega at investere i en kvalitetsstol, som kan møde dine behov. Med den rette kontorstol kan du nemlig forhindre både ryg- og holdningsproblemer. Ved at klikke her kan du finde et stort udvalg af kvalitetskontorstole, som både design- og kvalitetsmæssigt opfylder dine krav og behov.

Lav systemer

Er du typen, som ofte oplever, at dine ting forsvinder ud i den blå luft? Så skal du nok overveje at systematisere dine sager. Når du indretter dit hjemmekontor har du en gylden mulighed for at lave et system, som gør, at du holder orden og aldrig mere mister et vigtigt stykke papir igen. Tænk igennem, hvad du bruger allermest, og placer det tættest på din skrivebordsplads. Omvendt kan du placere de ting, du bruger sjældnest, længst væk, men så du stadig ved, hvor de er, den dag du skal bruge dem. Ved at tænke forud kan du undgå at stå i ubehagelige situationer, hvor et vigtigt dokument ikke lige lå, hvor du sidst syntes, du lagde det. Gør det desuden til en vane at bruge de sidste par minutter af dagen på at rydde op. Så er dit kontor indbydende og ryddeligt til en ny og produktiv arbejdsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *