Husk elektronisk egenkontrol i virksomheder med fødevarer

Har du en restaurant, en cafe eller en anden form for virksomhed, der handler med fødevarer, er det vigtigt, at du er opmærksom på at egenkontrollen med dine fødevarer er blevet digital. Det betyder, at du skal skrive dine data og målinger ind hver dag. Det kan være, hvornår der er blevet gjort rent, og hvad temperaturen i fryseren eller i køleskabet er den pågældende dag. Det er med til at gøre det nemmere for myndighederne at kontrollere, at du overholder reglerne og behandler dine fødevarer ordentligt. Læs mere her.

For at kunne udføre din elektroniske egenkontrol korrekt har du brug for et system til at gøre det. Der findes flere forskellige former for systemer. Det kan derfor være et spørgsmål om præferencer, hvilket du vælger. Systemerne giver dig de samme muligheder for at registrere dine oplysninger. Du behøver ikke at være bange for, at du vælger det forkerte system. Du kan sagtens overføre dine oplysninger til et andet system senere, hvis du finder ud af, at der er et andet, der passer bedre til din arbejdsgang.

Foreninger giver billig adgang til systemer

Inden du vælger et system og betaler for det på egen hånd, er det en god ide, at du er opmærksom på, at der er flere brancheforeninger, der giver mulighed for at få en billigere adgang til forskellige former for systemer. Det er derfor værd for dig at undersøge, om din brancheforening giver dig den mulighed.

Selvom det er myndighederne, der har pålagt dig, at du skal udføre elektronisk egenkontrol, skal du selv betale for systemet til at registrere dine målinger i. Det kommer derfor til at koste dig nogle penge. Lige meget om din restaurant eller cafe går godt eller dårligt, er det altid rart for dig at spare penge, hvor du kan. Det er med til at gøre, at du har penge til andre ting, andre steder i virksomheden.

Er du alligevel medlem af en brancheforening, er det fjollet, at du ikke ser på, hvad de giver dig af muligheder. Det kan være en god måde for dig at få noget ud af dit medlemskab hos dem – og det er jo netop det, de er der for. For at kunne hjælpe og vejlede dig – og også gerne give dig nogle gode rabatter på nogle af de ting, som du har brug for.

Mulighed for tilkøb til dit egenkontrolsprogram

Det er ærgerligt at stå med et forældet program, fordi du har glemt at opdatere det. Det kan for eksempel være, at du går glip af meget brugbare funktioner, som kunne have været med til at gøre livet meget lettere for dig. Derfor giver nogle programmer til elektronisk egenkontrol dig mulighed for at tilkøbe bestemte ydelser. Det kan for eksempel være en automatisk opdatering. Det betyder, at du ikke selv behøver at huske på at skulle opdatere det, men at du kan overlade det til programmet.

Det koster selvfølgelig nogle penge at få programmet til at opdatere for dig. Hvis der er mange forskellige, der bruger programmet, eller hvis du ved, at du har det med at glemme det, kan det dog være en god mulighed for dig. Så er du sikker på, at det bliver gjort.

Når du skal have et egenkontrolsprogram, er det derfor også en god ide, at du ser på, hvilke muligheder for tilkøb du har, og hvad der er inkluderet i prisen. Du kender sikkert for eksempel dig selv godt nok til at vide, om du husker at opdatere programmet eller ej. Der kan også være mange andre områder, hvor det kan være rart for dig at betale dig fra det, frem for selv at skulle stå for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *