Guide: Balancen mellem job og privatliv 

I et travlt arbejdsliv, kan det være svært at skille dette ad fra privatlivet. Og omvendt. Sker der noget på hjemmefronten, kan det påvirke en i sådan en grad, at det går ud over jobbet. Samme hvis der sker noget på jobbet, så kan det påvirke i privaten. Og det er helt normalt. For det er de færreste, som kan tage ’masken’ på og lade som om ingenting er sket. Det skal understreges, at der kan ske situationer i livet, hvor man er nødt til at holde fri fra arbejde. Af den ene eller anden grund.  

Mærk efter 

Livet kan byde på mange forskellige udfordringer hen ad vejen. Det kan være, at man oplever et pludseligt dødsfald i familien, som påvirker en i så høj grad, at man er nødt til at holde fri i en periode. Sorg påvirker mennesker i forskellige grader, og det er derfor også vigtigt, at medarbejderen får den rette støtte fra chef/leder. Nogle har behov for fri i lang tid. Andre i kortere tid. Det vigtigste er, at man som medarbejder husker at sige fra.  

De ting man kan gøre noget ved 

Der er nogle ting i livet, som mennesker ikke er herre over, og så er der andre man kan gøre noget ved. Hvis man er påvirket på arbejdet på grund af økonomiske problemer, så er det noget man kan forsøge at kigge på.  

Måske står du i en situation, hvor det er på tale at låne penge. Hvis det er tilfældet, så er det i hvert fald en rigtigt god idé at sammenligne muligheder og veje dem op mod hinanden. Du kan via hjemmesiden Jubii.dk få et overblik over nogle potentielle muligheder, hvis dette har relevans for din situation.  

Økonomi kan påvirke meget, og giver både stress og bekymringer. Derfor er det vigtigt for at forsøge at gøre, hvad man kan for at få styr på dette.  

Kommunikation, kommunikation, kommunikation 

Det nytter ikke noget at tie med sine problematikker. Hvis man ikke går til sin leder når behovet er der, så er det svært for lederen at vide noget. En leder har typisk mange medarbejdere som vedkommende har under sit ansvar og derfor kan det være svært at vide, hvis noget er galt med en.  

Hvis der er problemer på arbejdspladsen, eller en uheldig situation er sket i privaten, så er det en god idé at snakke med lederen om det. I det omfang, man selv synes er tilstrækkeligt. Husk dog at man ikke for forpligtet til at fortælle alt. 

Pas på helbredet 

En sund livsstil, kan både være med til at man føler sig mere oplagt, friskere og bedre mentalt og fysisk. Det kan ikke siges nok gange, men en sund livsstil kan også gøre mange positive ting. For det handler nemlig ikke kun om at blive slankere, stærkere eller mere trimmet. Det handler også det mentale velvære, man kan få ved fysisk aktivitet. Mange mennesker bruger sport og motion til at koble fra. Eksempelvis fra arbejde, men også fra dagens mange udfordringer. Hvis du endnu ikke dyrker noget sport, eller motion, så kan det være en idé at prøve dig frem. Mange steder, kan man få en introtime gratis eller billigt, for at se om det er noget man kunne have interesse i. En hobby er altid sund at have.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *