Facebook

Overvejer du at investerer i Facebook Aktier? Så kan du læse meget mere om virksomheden herunder.

Facebook er en amerikansk virksomhed som satsede på at lave et online socialt netværk, hvor folk kan snakke sammen, ligge billeder op af deres liv, få venskaber, og holde folk opdateret med hvad der sker i ens liv. Med tiden er de vokset så store at de har mere end 2 milliarder aktive brugere, og der kommer ca 250.000 nye brugere til platformen hver eneste dag. Facebook er også en platform hvor du kan sælge ting, da de har Facebook Market, herinde kan du sælge alt imellem himmel og jord, til hvem som helst, du kan også bruge platformen som virksomhed, hvor du kan reklamere for dine produkter, og smide links ind, som fører til din egen hjemmeside eller virksomhed.

Facebook er grundlagt i 2004 af manden Mark Zuckerberg, som selv byggede hele platformen op fra grunden, og han er i dag kendt af alle i hele verdenen. Siden facebook startede deres platform har de opkøbt mange af de konkurrerende virksomheder, som fx instagram der også er meget populært, dette gør de for at sikre sig at de er de største på markedet og kan holde sin plads, som det største sociale medie på nettet, og i dag beskæftiger facebook virksomheden ca 87.000 medarbejdere.

Facebook tjener deres penge på reklamer, og de tjener store summer, deres omsætning var i 2021 på 186 mia. kroner, og en stigning på 35% sammenlignet med året forinden. Overskud sted med 17% og endte på 59 mia. kroner.

Det hele har dog ikke været nemt for facebook, de har haft en række møgsager, og nogle af dem mere slemme and andre. De havde blandt andet en sag, hvor de blev beskyldt for at være indblandet i det amerikanske præsidentvalg, de blev beskyldt for at nedtone, at den russiske regering havde været indblandet i valget, og de blev beskyldt for at vægte deres profit, fremfor at sikre de ikke havde noget at skjule.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *