Få de bedste resultater med et velindrettet og charmerende kontor

Papirnusseri kan være en rigtig træls del af livet som erhvervsdrivende. Endnu mere træls er det, hvis man har et lille kontor, hvor tingene står rodet og uorganiseret. Ofte er rod i rummet nemlig lig med rod i hovedet – og så er det dæleme svært at få lavet et ordentligt stykke arbejde. Problemet løses egentlig ret simpelt, hvis du vælger at indrette et kontor, der passer til netop din arbejdsstil.

Den basale indretning af kontoret

Der er nogle helt basale indretningstips, der gør at du nemmere kan overskue papirarbejdet, næste gang du befinder dig i kontoret. Først og fremmest bør du fokusere på den udsigt, du får, når du sidder ved skrivebordet. Udsigt ud i naturen er ofte en af de bedste faktorer, når du skal have hjernen til at arbejde optimalt. Kombinationen af et godt lysindfald og grønne planter giver et rigtig godt arbejdsmiljø. Også inde på selve kontoret kan du med fordel placere nogle planter, der gør det mere behageligt at træde ind i rummet.

I forhold til skriveborde bør du overveje et hæve/sænke bord, så du løbende kan skifte mellem siddende og stående arbejde. Det giver ofte fornyet energi, hvis man lige hæver bordet og vælger at arbejde stående i 30-45 minutter inden man sætter sig igen. Og netop det at sidde leder sagen videre til kontorstolen. Sørg for at investere i en god ergonomisk kontorstol med god rygstøtte, så du får de helt optimale forhold, næste gang du fx skal bogføre dine daglige bilag.

Ikke til papirnusseri og regnskaber? Få hjælp udefra

Hvis du slet ikke er en kontornusser, har du selvfølgelig også muligheden for at gøre af fx ekstern bogføring og lignende, hvor du får andre til at klare dine papiropgaver for dig. En af de steder, der tilbyder eksternbogføring, er bogfoering.dk, som du med fordel kan slå et kig forbi, hvis du vil spare tid på det økonomiske aspekt af papirarbejdet.

Når det skal være lidt mere luksuriøst

En hel basal indretning er jo midlertidig rigeligt i forhold til, at du skal kunne arbejde i rummet. Men det er selvfølgelig også lækkert at have lidt ekstra. Et enkelt glas vin, en lille whisky eller et lille glas rom kan nogen gøre arbejdet lidt lettere. På dit kontor kan du derfor overveje at investere i et lækkert barskab, så du altid har favoritdrikken lige ved hånden på de lange aftener, hvor papirarbejdet bliver lidt træls. Du kan vælge barskabe både med og uden køl, lys og hjul og uanset hvilket du vælger, så sørg for at få et, der passer til din stil og dit behov.

Og apropos barskab – hvorfor så sidde og nyde drikken hen over papirerne. Et barbord hen af den ene væg i kontoret giver jo en fantastisk mulighed for at forlade tastaturet i fem til ti minutter, mens du nyder din drink. Igen findes der mange typer af barborde, men de fleste vil gerne have en barbord med træplade, såsom valnød mahogni, bøg eller lignende. Dette er nemlig både stilet og rigtig behageligt at sidde ved. Og glem så ikke at investere i en enkelt barstol eller to, hvis nu kammeraten eller veninden kommer på besøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *